Broodjes eggs benedict
Eitjes zijn altijd een goed idee. Gekookt, gebakken of geroerd: je kan er alle kanten mee op.
Een Paasbrunch zonder ei kan niet want een ei hoort erbij! Toch smaakt de Paasbrunch met dit recept net even anders!
- 4 eieren
- 4 ronde broodjes
- 8 plakken coppa (of ham)
- 1 avocado
- citroensap (van 1 citroen)
- 3 takjes verse dragon
- Azijn
Voor de hollandaisesaus - 2 eidooiers
- 1 kl citroensap
- 100 gram boter
- 1 kl mosterd
- 1 kl wittewijnazijn
- snuifje cayennepeper
- snuifje zout
Bereiding
1 Snij de broodjes open en rooster ze kort in de oven of in een broodrooster. Spoel de dragon en hak fijn.
2 Smelt de boter voor de saus in een pannetje, schep er het schuim af en laat de boter weer afkoelen.
3 Schil de avocado en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in fijne plakjes en besprenkel ze met de een beetje citroensap.
4 Meng in een kom de 2 eierdooiers voor de saus met 1 eetlepel koud water, de wittewijnazijn en het citroensap. Zet de kom au bain-marie en klop de eierdooiers luchtig. Haal de kom van het vuur en klop er nu de gesmolten boter onder. Kruid met de mosterd, de cayennepeper en het zout.
5 Breng een ruime hoeveelheid water met een scheut azijn aan de kook. Maak er met een houten lepel een draaikolk in en pocheer de eieren elk apart 2 minuten in het licht kokende water.
6 Serveer de geroosterde broodjes met plakjes avocado, sneetjes coppa, een gepocheerd ei en wat hollandaisesaus. Werk af met de dragon.