• 4 eieren
  • 4 ronde broodjes
  • 8 plakken coppa (of ham)
  • 1 avocado
  • citroensap (van 1 citroen)
  • 3 takjes verse dragon
  • Azijn
    Voor de hollandaisesaus
  • 2 eidooiers
  • 1 kl citroensap
  • 100 gram boter
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl wittewijnazijn
  • snuifje cayennepeper
  • snuifje zout

 

Bereiding

 

1 Snij de broodjes open en rooster ze kort in de oven of in een broodrooster. Spoel de dragon en hak fijn.

 

2 Smelt de boter voor de saus in een pannetje, schep er het schuim af en laat de boter weer afkoelen.

 

3 Schil de avocado en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in fijne plakjes en besprenkel ze met de een beetje citroensap.

 

4 Meng in een kom de 2 eierdooiers voor de saus met 1 eetlepel koud water, de wittewijnazijn en het citroensap. Zet de kom au bain-marie en klop de eierdooiers luchtig. Haal de kom van het vuur en klop er nu de gesmolten boter onder. Kruid met de mosterd, de cayennepeper en het zout.

 

5 Breng een ruime hoeveelheid water met een scheut azijn aan de kook. Maak er met een houten lepel een draaikolk in en pocheer de eieren elk apart 2 minuten in het licht kokende water.

 

6 Serveer de geroosterde broodjes met plakjes avocado, sneetjes coppa, een gepocheerd ei en wat hollandaisesaus. Werk af met de dragon.