• 504 klanten beoordeelden ons met een 8.3
    Bekijk alle reviews
  • 0475 56 6050
  • Nu geopend

Verantwoord ondernemen

In de 21e eeuw staat duurzaamheid en verantwoordelijkheid erg hoog in het vaandel. Dit geldt ook voor Tinnemans Keukens. Tinnemans Keukens vindt het belangrijk dat kwaliteit voorop staat. Echter mét bescherming van het milieu, mét het benutten van het talent van onze medewerkers en mét een bijdrage aan stabiliteit in de samenleving.

Duurzaam ondernemen

Balans

Maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen betekent voor Tinnemans Keukens meer dan alleen rekening houden met het milieu. Het gaat ons om het vinden van een gezonde en structurele balans tussen de sociaal-economische ontwikkeling en de natuurlijke omgeving. Wij kijken niet alleen naar onze winst- en verliescijfers, maar ook naar de gevolgen van onze bedrijfsactiviteiten voor mens en milieu. Wij geven veel aandacht aan duurzaam ondernemen. 

Leveranciers

We letten op "groen". We kopen zorgvuldig in en kijken waar onze producten vandaan komen. Door  zorgvuldig in te kopen en altijd maar te innoveren lopen we een stuk vooruit op onze collega's uit de branche. Kinderarbeid is voor Tinnemans Keukens bijvoorbeeld onacceptabel. Alle stenen werkbladen worden ingekocht bij Arte. De werkbladenspecialist uit Helmond garandeert dat er geen kinderarbeid in hun groeves voorkomt. TFT, een organisatie die milieu- en arbeidsaspecten in groeves en fabrieken controleert, houdt hier streng zicht op. Een granieten werkblad is ergens anders vast wel goedkoper te krijgen, afkomstig uit een Indiase graniethoeve waar ook kinderen aan het werk worden gezet. Maar Tinnemans Keukens kan met zekerheid zeggen dat er geen kinderhanden aan de productie van haar materialen te pas zijn gekomen. 

FSC en PEFC

Tinnemans Keukens koopt FSC gekeurd hout. Ook onze keukens dragen dit label. Hierbij draagt Tinnemans Keukens bij aan het behoud van onze bossen. U vindt hier meer informatie over FSC. Daarnaast is Tinnemans Keukens ook bekend met het label PEFC

ArteEco

Tinnemans Keukens heeft een volledig MVO-verantwoord product in het assortiment: ArteEco. ArteEco is een product waarin natuurlijke en voor 75% gerecyclede materialen zijn samengevoegd om zo tot een nieuw product te komen. ArteEco is een composiet materiaal en kan gebruikt worden voor keukenbladen, vensterbanken en achterwanden. 

Gescheiden afvalverwerking

Tinnemans Keukens scheidt haar afval: apparaten worden afgevoerd naar de milieustraat, oud papier wordt opgehaald door de papierfabriek en ijzer en rvs worden gescheiden van het plastic.  Bovendien wordt piepschuim ook apart gescheiden. 

Led-verlichting

In onze showroom is de verlichting bijna geheel vervangen door led verlichting. Hierdoor besparen we kostbare energie.

ArteEco

Samenwerking met PSW

Tinnemans Keukens werkt samen met stichting PSW om op deze manier mensen met een verstandelijke beperking ruimte te geven zichzelf te ontwikkelen en een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Tinnemans Keukens heeft iedere vrijdag een team van 6 cliënten en één begeleider in huis. Daarnaast heeft Tinnemans Keukens vanuit PSW/WERKT een werknemer aangenomen die verschillende taken heeft. Deze persoon wordt vanuit Tinnemans Keukens begeleid. U vindt hier meer informatie over deze bijzondere samenwerking. 

Samenwerking met PSW

Eén steen maakt het verschil

Toen Arte, leverancier van keukenbladen, begon aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, werd er in de samenleving nauwelijks gesproken over MVO. Verantwoord bezig zijn met energie, met mensen en het milieu; het is niet iets dat Arte erbij doet. Het hele bedrijf is ervan doordrongen: het staat in steen gebeiteld. Het komt voort uit hoe zij in de wereld staan. Een steen, hoe klein ook, kan het verschil maken.

Eén steen maakt het verschil

Arte is actief op het gebied van People, Planet, Profit. Zo is de leverancier aangesloten bij de internationale organisatie The Forest Trust (TFT) die streng controleert op de arbeidsomstandigheden in de natuursteengroeven en fabrieken. Daarnaast steken alle medewerkers ieder jaar de handen uit de mouwen tijdens de jaarlijkse vrijwilligersdag, wordt er bezuinigd op gas, elektriciteit en brandstof om de CO2-voetafdruk zo klein mogelijk te maken. Ook werkt Arte met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, doet het aan sponsoring van goede doelen (waaronder KIKA) en hebben ze een intern opleidingsprogramma.

In 2011 besloot Arte de MVO-activiteiten objectief zichtbaar te maken en certificeerde zich voor de MVO Prestatieladder niveau 3. Inmiddels niveau 4: het hoogst haalbare niveau voor MKB-bedrijven.

Het groene denken zit verankerd in Arte. Het bedrijf gaat hier zelfs zó ver in dat het  ook partners kiest op basis van hun duurzame karakter. Zo ook de keuze voor Tinnemans Keukens die enkel met duurzame materialen werkt en die tevens samenwerkt met PSW om mensen met een verstandelijke beperking de ruimte te geven zichzelf te ontwikkelen. Iets wat Arte alleen maar toejuicht! 

Eén steen maakt het verschil

Tinnemans Keukens volledig over op zonne-energie!

Tinnemans Keukens investeert niet alleen in personeel, de showroom en het wagenpark, maar ook in duurzame energie. Het bedrijf is volledig over op zonne-energie!  Elektriciteit uit zonnepanelen is een groene, hernieuwbare vorm van energie die geen CO2 of andere vervuilende stoffen uitstoot. Een gewone zonne-installatie voor een woning kan de CO2 uitstoot al tot 2 ton per jaar verminderen - wat neerkomt op meer dan 40 ton voor de hele levenscyclus. Hiermee heeft Tinnemans Keukens dus wederom geïnvesteerd in duurzaamheid!

Schüller is trotse bezitter geworden van het PEFC - certificaat en het emissieklasse A-certificaat.

Schüller Möbelwerk KG heeft zowel de beschikking over het PEFC-certificaat als het emissieklasse A-certificaat, dit onder andere voor haar uiterst milieuvriendelijke wijze van produceren, het verpakken alsmede het transport met eigen vrachtwagens.

Tinnemans Keukens volledig over op zonne energie!

Tinnemans Keukens volledig over op zonne energie!


Het PEFC-certificaat is inmiddels in bezit van meerdere Duitse keukenfabrikanten, maar het Emissieklasse A-certificaat is momenteel slechts aan weinig keukenfabrikanten uitgereikt. Het Emissieklasse A-certificaat is tevens ook het hoogst haalbare certificaat.


Top