Checklist keuken kopen

Nieuwe keuken kopen

Het kiezen van een nieuwe keuken en het ontwerpen van de voor u ideale indeling is als een spannend vervolgverhaal. Het begint intrigerend, met heel veel vragen en vergt een aantal hoofdstukken voordat alles duidelijk is. Mocht u onzeker zijn, bijvoorbeeld omdat het uw eerste echte keukenaanschaf is, bedenk dan dat uit twijfel de beste vragen voortkomen. Niks om u ongerust over te maken dus, mits uw vragen worden beantwoord door de juiste keukenadviseurs. Vakmensen die u kunt vertrouwen omdat ze u niet naar de mond praten om snel een keuken te verkopen, maar de tijd nemen om goed naar u te luisteren en adviezen geven die uitgaan van uw belangen. Bij Tinnemans Keukens adviseren wij u waarbij u centraal staat. Uw smaak, uw stijl van wonen en leven, uw huishouden, uw gevoel voor wat handig is, uw favoriete manier van koken, uw lengte en werkhouding, uw wensen.

 

checklist keuken kopenChecklist keuken kopen

Bij het kopen van een nieuwe keuken is een goede voorbereiding erg belangrijk. Om uw denken te ordenen en niets over het hoofd te zien hebben wij hieronder een checklist toegevoegd. Hier staan vragen waarover u kunt nadenken alvorens u naar de showroom komt. Uiteraard staan onze adviseurs voor u klaar. Maak hier een afspraak om uw droomkeuken te ontwerpen! 

  1. Het aantal personen en de leefstijl van uw gezin zijn van invloed op de vormgeving en de inrichting van uw keuken. Ga voor u zelf na: hoe is uw gezinssituatie, eten er vaak mensen mee? Zijn er huisdieren?
  2. Het ontwerp van uw keuken zal zich primair richten op degene die de keuken het meest gebruikt. Dat is belangrijk voor de gewenste werkhoogte, maar ook voor meer. Ga dit voor u zelf na.
  3. Het ontwerp van uw nieuwe keuken zal moeten aansluiten bij de stijl van uw huis en de inrichting. Welke stijl vindt u mooi? Heeft u een bijkeuken? Waar eet u? 
  4. De indeling van de keukenruimte, het vloeroppervlak en de aanwezige installaties zijn vaak vaste uitgangspunten voor het ontwerp. Wat zijn de afmetingen van uw keuken? Waar bevindt zich de verwarming? Hoe is de warmwatervoorziening in de keuken? Hoe hoog is het plafond? 
  5. Uw behoefte aan opbergruimte hangt af van de levensmiddelenvoorraden en de hoeveelheid bestek, servies en pannen. Wat wilt u allemaal opbergen in uw nieuwe keuken? 
  6. Welke wensen en eisen heeft u ten aanzien van de inrichting  van uw keuken wat betreft de apparatuur? 
  7. Een aangename persoonlijke sfeer in de keuken verlicht de werkzaamheden en vergroot het genoegen. Welke sfeer/stijl spreekt u aan? Wilt u ook hoge en bovenkasten? Wat voor keukenblad wilt u? 
  8. Wilt u in uw keuken kunnen eten en hoe wilt u dit bewerkstelligen? (denk aan een tafel- barblad)
  9. Het is belangrijk om te weten hoe hoog de geplande uitgave is voor een nieuwe keuken. Dit is niet alleen belangrijk voor uzelf maar ook voor de adviseurs van Tinnemans Keukens. Zij kunnen bekijken wat mogelijk is binnen uw budget. Welk bedrag wilt u investeren in uw nieuwe keuken? 

Voorpret

Niets is leuker dan de voorpret van een keuken kopen. Dan zijn alle keuzes nog open en kunt u helemaal zelf bepalen wat u wilt. Bestel hier brochures van Tinnemans Keukens en laat u verrassen door het overweldigende aanbod. Een keuken kopen was nog nooit zo leuk als bij Tinnemans Keukens!