• 504 klanten beoordeelden ons met een 8.3
  Bekijk alle reviews
 • 0475 56 6050
 • Nu geopend

Checklist keuken kopen

Vragen stellen

Het samenstellen van een nieuwe keuken en het ontwerpen van uw ideale indeling is altijd spannend. Het begint met heel veel vragen en vergt een aantal hoofdstukken voordat alles duidelijk is. Dit is normaal en niet iets om u druk over te maken. 

Mocht u onzeker zijn, bijvoorbeeld omdat het uw eerste of juist laatste keukenaanschaf is, bedenk dan dat uit twijfel de beste vragen voortkomen. Niks om u ongerust over te maken dus, mits u uw vragen stelt aan onze keukenadviseurs. 

Dit zijn onze vakmensen die u kunt vertrouwen omdat ze u niet naar de mond praten om snel een keuken te verkopen, maar de tijd nemen om goed naar u te luisteren en adviezen geven die uitgaan van uw belangen. 

 Bij Tinnemans Keukens adviseren wij over keukens waarbij u  centraal staat. Uw smaak, uw stijl van wonen en leven, uw huishouden, uw gevoel voor wat handig is, uw favoriete manier van koken, uw lengte en werkhouding, uw wensen.

Om uw wensen en gedachtes te ordenen, hebben wij speciaal voor u een checklist ontwikkeld. Deze vindt u hieronder terug. 

Checklist keuken kopen


Checklist keuken kopen

 1. Het aantal personen en de leefstijl van uw gezin zijn van invloed op de vormgeving en de inrichting van uw keuken. Ga voor uzelf na: hoe is uw gezinssituatie, eten er vaak mensen mee? Zijn er huisdieren?
 2. Het ontwerp van uw keuken zal zich primair richten op degene die de keuken het meest gebruikt. Dat is belangrijk voor de gewenste werkhoogte en andere factoren. Ga dit voor uzelf na.
 3. Het ontwerp van uw nieuwe keuken zal aansluiten bij de stijl van uw huis en de inrichting. Welke stijl vindt u mooi? Heeft u een bijkeuken? Waar eet u? 
 4. De indeling van de keukenruimte, het vloeroppervlak en de aanwezige installaties zijn vaak vaste uitgangspunten voor het ontwerp. Wat zijn de afmetingen van uw keuken? Waar bevindt zich de verwarming? Hoe is de warmwatervoorziening in de keuken? Hoe hoog is het plafond? 
 5. Uw behoefte aan opbergruimte hangt af van de levensmiddelenvoorraden en de hoeveelheid bestek, servies en pannen. Wat wilt u allemaal opbergen in uw nieuwe keuken? 
 6. Welke wensen en eisen heeft u ten aanzien van de inrichting  van uw keuken wat betreft de apparatuur? 
 7. Een aangename persoonlijke sfeer in de keuken verlicht de werkzaamheden en vergroot het genoegen. Welke sfeer/stijl spreekt u aan? Wilt u ook hoge en bovenkasten? Wat voor keukenblad wilt u? 
 8. Wilt u in uw keuken kunnen eten en hoe wilt u dit bewerkstelligen? (denk aan een tafel- barblad)
 9. Het is belangrijk om te weten hoe hoog de geplande uitgave is voor een nieuwe keuken. Dit is niet alleen belangrijk voor uzelf maar ook voor de adviseurs van Tinnemans Keukens. Zij kunnen bekijken wat mogelijk is binnen uw budget. Welk bedrag wilt u investeren in uw nieuwe keuken? 

Voorpret

Niets is leuker dan de voorpret van een keuken kopen. Dan zijn alle keuzes nog open en kunt u helemaal zelf bepalen wat u wilt. Kom naar onze showroom voor inspiratie of brochures aan te vragen. Uiteraard staan onze adviseurs ook voor u klaar. Maak hier een afspraak om uw droomkeuken te ontwerpen! 


Top