• 504 klanten beoordeelden ons met een 8.3
    Bekijk alle reviews
  • 0475 56 6050
  • Gesloten

Keukentrends 2014/2015

Keukentrends

In 2014/2015 zijn er verschillende keukentrends te benoemen. Nieuwe keukentrends zijn onder ander de opkomst van keramische bladen, houten ambachtelijke keukens, de combinatie van uni-kleuren met warme houttinten, duurzame keukenapparatuur, op maat gemaakte keukens en leefkeukens.

Keukentrends

Keramische keukenbladen

Keramische keukenbladen zijn al een aantal jaren geleden op de markt gebracht. Keramiek heeft de eigenschap erg hard te zijn en daardoor goed toepasbaar in de keuken. Het basismateriaal is 1 cm en daardoor makkelijk te monteren. De randafwerking kan 4 cm. maar ook bijvoorbeeld 8 cm dik worden gekozen. Het is een robuust materiaal wat gemakkelijk is in onderhoud. 

Houten keukens

Houten keukens met een grove afwerking, houten keukens met een kaderdeur, houten keukens met knoesten of een strakke houten keuken zijn de trend van 2014/2015. Een houten keuken doet leven en brengt een warme gezellige sfeer in huis. Er zijn veel verschillende afwerkingen mogelijk. Of u nu kiest voor een massieve houten keuken, houtfineer of een houtlook in kunststof. De uitstraling van hout vult een keukenruimte met warmte. 

Houten keukens

Combinatie van fronten

Strakke keukens, elegante keukens en moderne keukens hebben de keukentrend om te combineren met houttinten. Hierdoor wordt er een knipoog gegeven naar het minimalistische ontwerp en ontstaat er een unieke keuken. De combinatie van de fronten zorgt voor een zachte uitstraling en helemaal trendy en bij de tijd van 2014/2015.

Duurzame keukenapparatuur

Het milieu krijgt een steeds prominentere rol in ons leven. Consumenten gaan bewuster om met energie en kiezen meer en meer voor biologisch geteeld voedsel van goede kwaliteit. De keukenapparatuur wordt steeds meer energiezuinig en er zijn zelfs merken die groene labels uitgeven om de duurzaamheid en het maatschappelijk verantwoorde aspect te benadrukken. Zo is er al apparatuur ontwikkeld waarbij het water van de vaatwasser wordt gebruikt in de koelkast. 

Duurzame keukenapparatuur

Op maat gemaakte keukens en leefkeukens

Keukens zijn er in alle soorten en maten. Een keuken krijgt een steeds meer prominentere rol in de maatschappij. Rondom de keukentafel worden belangrijke onderwerpen doorgesproken en komt men dagelijks bij elkaar. De keuken is een belangrijke leefruimte in huis. De leefkeuken wordt daarin steeds meer meegenomen en wint terrein van de woonkamer. 

Op maat gemaakte keukens en leefkeukens

Een keuken is geen kant en klaar product en bestaat uit verschillende componenten zoals een werkblad, apparatuur en keukenkasten. Een keuken moet bij de inrichting passen maar belangrijker nog een praktische indeling hebben. Steeds vaker wordt keukens op maat gemaakt om de keukenruimte zo goed mogelijk te benutten. Ook bij Tinnemans Keukens is dit één van de vele toepasbare mogelijkheden. 

In de showroom van Tinnemans Keukens zijn de trends doorgevoerd en kunt u veel inspiratie verkrijgen door het zien en voelen van de verschillende materialen. Wilt u gelijk meer informatie? Dan kunt u het beste een afspraak maken.


Top