• 504 klanten beoordeelden ons met een 8.3
    Bekijk alle reviews
  • 0475 56 6050
  • Nu geopend

Landelijke keukens

Landelijke keukens zijn er in vele keukenstijlen. Zo zijn er boerenkeukens, nostalgische keukens, robuuste keukens, modern landelijke keukens of  klassieke keukens. Een mix tussen deze verschillende stijlen is ook goed mogelijk. Een landelijke keuken heeft veel sierelementen. Denk bijvoorbeeld eens aan mooie kroonlijsten, een robuuste schouw, pilasters of flessenrekken. 

Het front van de keuken is vaak een kaderfront. Op dit kaderfront zit een robuuste greep of een mooie knop. 

Landelijke keukens

Woonboerderij

Een landelijke keuken is erg geschikt voor een woonboerderij of een jaren '20 of '30 woning. De landelijke keuken geeft veel sfeer in de keukenruimte doordat de uitstraling levendig en warm is. De landelijke keuken wordt vaak gecombineerd met een ruime eettafel en grote donkere tegels. Steeds vaker wordt een landelijke keuken ook gekozen voor in een nieuwbouwwoning. Juist de gezellige sfeer en het hoge comfort geven een knipoog naar de nieuwe strakke stijl van nieuwbouw.

Woonboerderij

Tijdloos design

Een landelijke keuken heeft een tijdloos design. De landelijke keuken bestaat namelijk al zo lang keukens worden geproduceerd. De stijl wordt verfijnd door de tijd. Echter blijft de landelijke keuken altijd van deze tijd. 

Tijdloos design

Materialen

Hout, fineer en kunststof zijn de materialen die het meest toegepast worden. Daarnaast worden de landelijke keukens steeds vaker uitgevoerd in beige of wit tinten. Het werkblad is vaak van steen: composiet of natuursteen maar een kunststof werkblad kan ook erg goed toegepast worden. Een fornuis wordt ook vaak geplaatst in een landelijke keuken. Dit geeft de landelijke keuken een robuuste uitstraling. 

In de showroom van Tinnemans Keukens zijn diverse landelijke keukens opgesteld. Het ontwerpen van een landelijke keuken vergt veel expertise. Indien u een ontwerp van een landelijke keuken wilt opstellen kunt het beste een afspraak maken met één van onze adviseurs. 

Materialen

 

Top