• 504 klanten beoordeelden ons met een 8.3
    Bekijk alle reviews
  • 0475 56 6050
  • Gesloten

Keukentrends 2016/2017

Nieuwe keukentrends voor 2016/2017 

Jaarlijks gaat Tinnemans Keukens op zoek naar de nieuwste keukentrends door middel van beursbezoeken, het volgen van interessante blogs en het bezoeken van bekende interieur merken. De trends voor 2016/2017 zijn daardoor erg goed in kaart gebracht en deze willen wij graag met u delen.

Natuurlijke en duurzame producten

Op allerlei vlakken zien we dat natuurlijke producten terrein winnen. Concumenten halen de natuur in huis door materialen toe te passen als hout en graniet maar ook door de keuken met groene kruidenplanten aan te kleden. Deze trend is zich al een paar jaar aan het ontwikkelen en de basis ligt in het feit dat men steeds meer respect heeft voor de natuur en de invloed hiervan op de consument.Trendy keukenkleuren zijn dan ook de lichte kleuren en aardetinten.

Natuurlijke en duurzame producten

Groene apparatuur is energiezuinige apparatuur en ook deze wordt ook steeds vaker toegepast in de keuken. U kunt dit makkelijk controleren door te letten op het energielabel van de apparatuur. Daarnaast zijn de keukenmeubelen bij Tinnemans Keukens allemaal FSC-gecertificeerd en dus duurzaam geproduceerd. Deze duurzame trend zal zich in 2016/2017 verder doorzetten in de keukens. 

Ambacht

Handwerk is nog steeds erg populair. Het DIY-concept komt steeds meer in de keukenwereld terug. Handgemaakte keukens en op maat gemaakte keukens zorgen ervoor dat de keuken voldoet aan de persoonlijke wensen van de consument. Een unieke uitstraling van de keuken speelt in op de trend van het onderscheiden en anders willen zijn dan de grijze massa. Vierkante keukeneilanden in plaats van rechthoekige kookeilanden of gelakte keukens in een gewenste RAL kleur zijn ontwikkelingen die zich nog verder zullen doorzetten in 2016/2017. 

Ambacht

Structuren

Een belangrijke trend voor 2016/2017 is het voelen, ruiken, proeven, ervaren van structuren. Op het gebied van keukens betekent het dat voel- en zichtbare keukenstructuren  steeds belangrijker worden. Een kunststof houten deur moet een voelbare houtnerfstructuur hebben alsof het een echte houten deur is. Ruwe materialen worden ook steeds meer toegepast: massief houten deuren met flinke knoesten en scheuren of een robuust keukenblad in betonlook met een ruwe en onregelmatige structuur. In 2016/2017 worden de zintuiglijke waardes nog verder geprikkeld door een combinatie van verschillende structuren in de keukens toe te passen. 

Structuren

Balans

In 2016/2017 is een belangrijke keukentrend dat de keukenruimte in balans is. Dat wil zeggen: geordend wat betreft structuur, rust brengt en bescheidenheid uitstraalt. Dit wordt tot stand gebracht door het gebruik van zachte materialen en door gebruik te maken van materialen met een matte uitstraling. Keukens uitgevoerd in zachte en koele blauwtinten of grijze kleuren met een ingetogen karakter. Het kleurenpallet vormt een rustige kleurbalans. Felle kleuren zien we in 2016/2017 niet meer terug in de keukens. Geel is de kleur om de balans rustig te houden en om toch expressiviteit aan de keuken toe te voegen. Het gaat dan vooral om okergeel en het zonnige geel. 

Balans

Klassieke waarden

Terwijl we steeds op zoek zijn naar nieuwe keukentrends noviteiten en vernieuwing geldt voor 2016/2017 dat modernisering plaatsvindt met behoud van de klassieke waarden. Door de juiste verhouding toe te passen in keukens ontstaan er nieuwe keukens met een klassiek vleugje barok waarbij de nadruk ligt op de sierlijkheid en de elegantie van een keuken. 

Klassieke waarden

In de showroom van Tinnemans Keukens zijn de trends doorgevoerd en kunt u veel inspiratie verkrijgen door het zien en voelen van de verschillende materialen. Wilt u gelijk meer informatie? Dan kunt u het beste een afspraak maken.


Top