• 504 klanten beoordeelden ons met een 8.3
    Bekijk alle reviews
  • 0475 56 6050
  • Gesloten

Keukentrends 2018

Altijd weer spannend en vol verwachting, wat zijn de nieuwe trends in keukenland voor 2018?

Belangrijk aspect is, dat de keuken niet meer een ruimte op zich is, maar totaal wordt geïntegreerd in de rest van de woning. De perfecte overgang van de keuken naar de woonkamer is niet meer weg te denken. Dit vertaalt zich zowel in de opstelling en de uitstraling, als ook in de kleuren. Waren het de lichte tinten zoals  wit, beige, zand en hout, dat zal ook zeker zo blijven.

Maar 2018 wordt toch extremer.

Grofweg gaan we 4 stijlen onderscheiden: 

Industrieel

Deze stijl kenmerkt zich door de beton(look), gecombineerd met alle mogelijke fronten maar vooral in combinatie met staal.

Ook hier  weer duidelijk  de overgang naar de rest van het interieur,  losse planken en open kasten die een huiselijke sfeer geven, met gebruikmaking van staal en ijzer.

Landhuisstijl

Robuust hout, ook met losse planken en ook gecombineerd met beton(look).

Maar naast dit robuuste karakter zet het scandinavische “geen zorgen voor de dag van morgen” -concept ook sterk door. Lichte houttinten met een  rustige, relaxte uitstraling die je het gevoel geven van heerlijk thuiskomen en gezellig kokerellen zonder stress.

Marmer

Marmer is hét materiaal om toe te passen in het interieur anno 2018. Niet alleen het echte natuursteen maar ook de marmerlook.

Hierin zijn alle kleuren relevant maar vanwege de tijdloze uitstraling blijft het witte Carrera Marmer toch favoriet.

Marmer geeft een exclusieve en klassieke draai aan de keuken en gecombineerd met hout geeft het een warme sfeer. Hoe meer geaderd het marmer is, hoe beter het past in het nieuwe trendbeeld. Het komt meer bruut over en dat is precies de bedoeling.

Zwart

Misschien wel het meest opvallend en nieuw. Zwart is trendy, chique en elegant. Vooral voor de durfal  prachtig te combineren met felle kleuren. Vuurrood, knalgeel maar ook sneeuwwit en zelfs goud.

Nieuw in deze zwart trend zijn de ultramatte zwarte fronten, krasbestendig en totaal anti-vingerafdruk.

Deze laatste zien we  vooral gecombineerd met hout, metaal en glas.

Zwarte keuken

Laten we de kleuren even los en gaan we kijken naar de opstelling van de nieuwe keuken. Hoe meer ruimte in de keuken wordt gecreëerd, hoe meer keuken , hoe meer genot.

We gaan een duidelijke verschuiving zien op het gebied van kastindelingen. Waar nu de bijkeuken dienst doet als opslag van diverse zaken zien we nu ín de keuken allerlei kastindelingen voor het opslaan van oud papier, plastic, glas etc. En om het nog praktischer te maken wordt niet alleen de wasmachine en droger ingebouwd maar tevens diverse wasmanden zodat de was  gelijk gesorteerd kan worden. Gemak dient de mens.

Een duidelijke trend voor 2018 is ook de binnenkant van de kasten.  Naast wit en grijs zien we nu de binnenkant van de kasten enerzijds in exact dezelfde kleur als de fronten, wat een stijlvolle, elegante uitstraling geeft. Anderzijds in een totaal andere kleur wat dan weer een trendy uitstraling geeft. 

Wat zijn de trends op het gebied van apparatuur?

Ook hier zien we duidelijk een nieuwe kleurlijn.

Grafiet, obsidiaanzwart en briljant wit  zijn de nieuwe kleuren.

Deze gecombineerd met robuust hout of zelfs zwart,  geeft weer de industriële uitstraling waar we eerder al over spraken.

Verder wordt de keuken voorzien van ingebouwde koffieapparaten, warmhoudlades, vacuümlades en ook de ingebouwde wijnkast mag niet ontbreken.

Met het nieuwe touch2open systeem zijn niet alleen de fronten greeploos maar kan die lijn ook in de apparatuur worden doorgetrokken. Dit geeft natuurlijk ongekende mogelijkheden voor een strakke, elegante uitstraling van uw nieuwe keuken.

Tot slot maar beslist niet onbelangrijk, gaat er  extra aandacht uit naar de verlichting.

Ook hier wordt de lijn van wonen weer doorgetrokken naar de keuken. Individueel instelbare verlichting is de nieuwe trend.

Bij het kookgedeelte vol volume en in de rest van de keuken de mogelijkheid tot mooie sfeerverlichting. 

Al met al genoeg uitdaging voor ons om voor u de perfecte droomkeuken te realiseren.


Top