• 504 klanten beoordeelden ons met een 8.3
    Bekijk alle reviews
  • 0475 56 6050
  • Gesloten

U-keukens

Een u-keuken

Een u-keuken is een keuken die een u-vorm heeft. Dit is de meest ergonomische opstelling die er is. Dit wil zeggen dat de werkruimte, ook wel de werkdriehoek genoemd, in relatie tot de bewegingsruimte het best mogelijk is ingedeeld. Daarnaast is er ontzettend veel bergruimte mogelijk. Een u-keuken wordt vaak in de bestaande keukenruimte ingepland. Tegenwoordig wordt een u-keuken ook in een open ruimte geplaatst waarbij één zijde van de u-vorm gebruikt wordt als zitgedeelte of als bar. Hierdoor ontstaat het idee van een kookeiland.

Een u-keuken

Ideale opstelling

De ideale keukenopstelling van een u-keuken is persoonlijk. Er zijn bijvoorbeeld verschillende slimme hoekoplossingen mogelijk. Een u-keuken kan met speelse elementen een creatieve en unieke keukenopstelling worden. In een u-keuken kunt u veel apparatuur plaatsen. Een u-keuken kan ingevuld worden als design keukenlandelijke keuken, elegante keuken of als moderne keuken.

Ideale opstelling

Keukenplanning

De keukenplanning van een u-keuken is erg moeilijk. U heeft te maken met een aantal hoeken die mogelijk niet haaks zijn. Daarnaast zijn er talloze mogelijkheden in te plannen zoals bijvoorbeeld een vensterbank die doorloopt in het keukenblad, een losse vleugel waar het kookgedeelte wordt gepland of een zitgedeelte dat toegepast wordt. Advies is dan ook erg belangrijk bij het ontwerpen van een u-keuken. Voor dit advies kunt u hier een afspraak maken.


Top