Next125 is door de raad voor vormgeving met de internationale premiumprijs “German Design Award – Winner 2018” onderscheiden.

De Award gaat naar het premium keukenmerk next125 van Schüller Möbelwerk KG voor de korpushoogte 87,5 cm – hier afgebeeld in het keramiek model NX950. De prijsuitreiking heeft dit jaar plaatsgevonden tijdens de manifestatie op 9 februari j.l. in Frankfurt am Main. Markus Schüller, directeur van Schüller Möbelwerk KG, ziet in deze prijs de bevestiging van een consequente ontwikkeling van het designbeeld van het merk next125: “Wij verheugen ons zeer over deze erkenning, want ze bewijst het succes van de vormgeving van next125”

De German Design Award in de categorie “Excellent Product Design Kitchen” brengt hulde aan de hogere korpus, die zowel kubistisch design als opbergruimte-plus verschaft – met als voorbeeld een extra lade. De vanuit design-aspecten gereduceerde plinthoogte werkt als een schaduwbeeld en laat het eilandblok optisch zweven. Decent en zonder het keukenbeeld te domineren, verdwijnt de 5 cm plint haast onzichtbaar naar de achtergrond. Het bijzondere lijnenspel, zonder greep of uitsparing is purisme in perfectie, wat de raad voor vormgeving met zijn onderscheiding bevestigd: “het merk next125 imponeert met een uniek lijnenspel en perfect geproportioneerde front-elementen, die samen een markant beeld van puristische elegantie verschaffen”.

De Award

De German Design Award behoort tot de internationaal meest erkende designprijzen en vervolgt het doel, eenmalige designtrends te ontdekken en te beoordelen. Sinds 2012 wordenjaarlijks opmerkelijke producten erkend, die zich op eigen wijze en naast een bijzondere vormgeving, ook commercieel sterk onderscheiden in het internationale designlandschap.

De organisator

De raad voor vormgeving behoort tot de internationaal leidende competentie-instituten voor design. Geïnitieerd door het Duitse parlement en geschonken door de Duitse industrie ondersteunt het al meer dan 60 jaren ondernemingen bij hun merken- en designontwikkeling en versterkt Duits design als economische factor. Het instituut kenmerkt de onderscheidende designcultuur van Duitsland in belangrijke mate en biedt een uniek forum voor kennisoverdracht van merken- en designcompetentie.

De onderneming

De Schüller Möbelwerk KG met firmazetel in het Frankische Herrieden werd in 1966 door Otto Schüller opgericht en heeft zich in de afgelopen 50 jaren tot een specialist voor individueel geplande keukens “Made in Germany” ontwikkeld. Op de firmalocatie produceren meer dan 1.450 medewerkers jaarlijks meer dan 112.500 keukens, die in Duitsland alsmede op internationale markten worden gedistribueerd. Schüller behoort vandaag de dag tot de Top 5 binnen de Europese branche. “Typisch Schüller” zijn een ongekende productiediepte, partnerschappelijke samenwerking met haar afnemers alsmede zakelijke verantwoordelijkheid. Sinds 2003 leiden Markus Schüller, Max Heller en Manfred Niederauer in 2e generatie de familieonderneming.

Het merk

next125 is het internationaal erkende premium keukenmerk uit het huis Schüller. Karakteristiek voor de keukens van next125 is haar liefde voor het detail. Uitgaande van de Bauhaus filosofie en haar waarden, verbindt next125 op het hoogste niveau handwerk, techniek, design en architectuur met de modernste industriële productie. Zo ontstaan buitengewoon elegante keukens voor kwaliteits- en design-bewuste klanten in het midden en hogere marktsegment met een excellente prijs-/kwaliteits-verhouding. Het keukenmerk next125 werd in de afgelopen 10 jaar met een veelvoud aan internationaal erkende designprijzen zoals de German Design Award of met de Red Dot Award onderscheiden.