Greeploze keukens

Next27Greeploze keuken

Een greeploze keuken is niet voorzien van een greep op het front. Een greeploze keuken heeft een komgreep achter het keukenfront. De komgreep is bevestigd op de corpus van de keukenkast en steekt ongeveer 5 cm. boven de keukendeuren uit.  Deze komgreep wordt meestal uitgevoerd in rvs. Trendy is om de komgreep uit te voeren in de kleur van de keuken. Om een keukendeur te openen gaat men met de hand achter het keukenfront, in de zogenaamde komgreep, en drukt men op deze manier de deur open. 

 

 

Horizontaal of verticaal

Een greeplijst kan in horizontale richting of in verticale richting uitgevoerd worden. De laatste richting wordt toegepast bij halfhoge en hoge kasten. Het voordeel is dat men niet hoog hoeft te reiken om een deur te openen. Daarnaast speelt design ook een rol.

Moderene en design keukens zijn meestal greeploos uitgevoerd. Een houten keuken wordt ook wel eens greeploos uitgevoerd. Hierdoor ontstaat er een natuurlijke robuuste uitstraling gemengd met een tikje modern. Schuller24

 

Keukentechniek

Een greeploze keuken is voorzien van de nieuwste techniek waardoor de keukenfronten zachtjes sluiten bij het dicht maken van de keukenkasten. Ook lades sluiten vanzelf waardoor geluid, stof en beschadigingen verminderen.