Hoekkeukens

Een hoekkeuken

Een hoekkeuken is de meest voorkomende keukenopstelling in Nederland. De reden hiervoor is dat de gemiddelde Nederlandse keukenruimte het meest optimaal ingedeeld kan worden op deze manier. Een hoekkeuken wordt ook wel eens 'L-opstelling' genoemd. Deze L kan naar links of naar rechts gepland worden. Dit is afhankelijke van ramen, deuren, de eettafel en andere wensen en eisen. Past bij u thuis een hoekkeuken en wilt u hier advies over? Maak dan hier een afspraak.

 

SieMatic KeukensIndeling L-keuken

De indeling van een L-keuken wordt vaak gecombineerd met hoge kasten, bovenkasten en onderkasten. Een hoekkeuken kan in iedere stijl uitgevoerd worden: een design keuken, een landelijke keuken, een moderne keuken of een elegante keuken. Het is afhankelijk van de gekozen keukenstijl hoe de hoekkeuken ontworpen wordt. Bij een moderne keuken worden vaak veel lades toegepast. Bij een landelijke keuken worden er veel bovenkasten ingepland en een grote schouw. 

 

Hoekoplossingen

Er zijn verschillende slimme hoekoplossingen ontwikkeld voor hoekkeukens. Zo zijn er magic corners, het Le Mans systeem, lades en draaiplateuas toe te passen naast de traditionele hoekkasten. Tevens kunnen bovenkasten ook uitgevoerd worden in speciale hoekkasten. Hierdoor kan ook de bovenruimte zo optimaal mogelijk ingedeeld worden.