Stichting PSW (Pedagogisch Sociaal Werk Midden- en Noord-Limburg) biedt zorg en ondersteuning aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking bij wonen, dagbesteding, werken,onderwijs en vrije tijd.

Dit doet de organisatie vanuit de basishouding dat kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking recht hebben op een eigen, volwaardige plaats in de samenleving. Eén van de peilers van de stichting is het activiteitencentrum. Normalerwijze kunnen cliënten met hun begeleiders in hun activiteitencentra diverse bezigheden uitvoeren zoals koken, knutselen etcetera. Een aantal cliënten hebben echter de potentie om zichzelf verder te ontwikkelen in de maatschappij.

Tinnemans Keukens geeft deze cliënten de kans om uit hun routine te komen en organiseert iedere week samen met PSW wekelijks kookworkshops op locatie in Ittervoort. Een unieke samenwerking met begeleiders en cliënten waarbij creativiteit en plezier in koken centraal staan.

Een primeur voor Tinnemans Keukens maar ook voor PSW die op deze wijze haar cliënten een professionele keuken in een andere leeromgeving kunnen aanbieden. Cliënten hebben bovendien contact met andere mensen dan de mensen die zij kennen vanuit hun huidige omgeving.

Kortom een win/win situatie. Tinnemans Keukens kan iets terug doen voor de maatschappij en PSW biedt de cliënten persoonlijke ontwikkeling. Ook voor Limburg is dit event een primeur en een hot item gezien de ontwikkeling op maatschappelijk gebied om de mensen met een verstandelijke beperking meer te betrekken in het arbeidsproces.

Wilt u de clienten aanmoedigen? U bent dan van harte welkom in onze showroom. Iedere vrijdag!