Duurzaam ondernemen

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen

In de 21e eeuw staat duurzaamheid erg hoog in het vaandel. Dit geldt ook voor Tinnemans Keukens. Tinnemans Keukens vindt het belangrijk dat kwaliteit voorop staat. Echter mét bescherming van het milieu, mét het benutten van het talent van onze medewerkers en mét een bijdrage aan stabiliteit in de samenleving.

 

schuller28Balans
Maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen betekent voor Tinnemans Keukens meer dan alleen rekening houden met het milieu. Het gaat ons om het vinden van een gezonde en structurele balans tussen de sociaal-economische ontwikkeling en de natuurlijke omgeving. Wij  kijken niet alleen naar onze winst- en verliescijfers, maar ook naar de gevolgen van onze bedrijfsactiviteiten voor mens en milieu. Wij geven veel aandacht aan duurzaam ondernemen. 

 

Leveranciers

We letten op "groen". We kopen zorgvuldig in en kijken waar onze producten vandaan komen. Door  zorgvuldig in te kopen en altijd maar te innoveren lopen we een stuk vooruit op onze collega's uit de branche.

 

FSC en PEFC

exl5Tinnemans Keukens koopt FSC gekeurd hout. Ook onze keukens dragen dit label. Hierbij draagt Tinnemans Keukens bij aan het behoud van onze bossen. U vindt hier meer informatie over FSC. Daarnaast is Tinnemans Keukens ook bekend met het label PEFC

 

ArteEco
Tinnemans Keukens heeft een volledig MVO-verantwoord product in het assortiment: ArteEco. ArteEco is een product waarin natuurlijke en voor 75% gerecyclede materialen zijn samengevoegd om zo tot een nieuw product te komen. ArteEco is een composiet materiaal en kan gebruikt worden voor keukenbladen, vensterbanken en achterwanden. 

 

Gescheiden afvalverwerking

Tinnemans Keukens scheidt haar afval: apparaten worden afgevoerd naar de milieustraat, oud papier wordt opgehaald door de papierfabriek en ijzer en rvs worden gescheiden van het plastic. 

 

Led-verlichting

In onze showroom is de verlichting bijna geheel vervangen door led verlichting. Hierdoor besparen we kostbare energie.

NaamSamenwerking met PSW

Tinnemans Keukens werkt samen met PSW om op deze manier mensen met een verstandelijke beperking ruimte te geven zichzelf te ontwikkelen en een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Tinnemans Keukens heeft iedere vrijdag een team van 6 clienten en één begeleider in huis. Daarnaast heeft Tinnemans Keukens vanuit PSW werkt een werknemer aangenomen die verschillende taken heeft. Deze persoon wordt vanuit Tinnemans Keukens begeleid. U vindt hier meer informatie over deze bijzondere samenwerking. 

 

 

 

 

 

 

 

Eén steen maakt het verschil

mvo

Toen Arte, leverancier van keukenbladen, begon aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, werd er in de samenleving nauwelijks gesproken over MVO. Verantwoord bezig zijn met energie, met mensen en het milieu; het is niet iets dat Arte erbij doet. Het hele bedrijf is ervan doordrongen: het staat in steen gebeiteld. Het komt voort hoe wij in de wereld staan. Onze steen, hoe klein ook, kan het verschil maken.

Arte is actief op het gebied van People, Planet, Profit. Zo is de leverancier aangesloten bij de internationale organisatie The Forest Trust (TFT) die streng controleert op de

 arbeidsomstandigheden in de natuursteengroeven en fabriek


en. Daarnaast steken alle medewerkers ieder jaar de handen uit de mouwen tijdens de jaarlijkse Vrijwilligersdag, wordt er bezuinigd op gas, elektriciteit en brandstof om de CO2-voetafdruk zo klein mogelijk te maken. Ook 

werkt Arte met mensen met een afstand tot 

de arbeidsmarkt, doet het aan sponsoring van goede doelen (waaronder KIKA) en hebben ze een intern opleidingsprogramma.

In 2011 besloot Arte de MVO-activiteiten objectief zichtbaar te maken en certificeerde zich voor de MVO Prestatieladder niveau 3. Inmiddels niveau 4: het hoogst haalbare niveau voor MKB-bedrijven.

Het groene denken zit verankerd in Arte. Het bedrijf gaat hier zelfs zo ver in dat het  ook partners kiest op basis van hun duurzame karakter. Zo ook de keuze voor Tinnemans Keuke

arte

ns die enkel met duurzame materialen werkt en die tevens samenwerkt met PSW om mensen met een verstandelijke beperking de ruimte te geven zichzelf te ontwikkelen. Iets wat Arte alleen maar toejuicht! 

 

 

Tinnemans Keukens volledig over op zonne energie!

2.

 Tinnemans Keukens investeert niet alleen in personeel, de showroom en wagenpark, maar ook in duurzame energie. Wij zijn volledig over op zonne energie!  Elektriciteit uit zonnepanelen is een groene, hernieuwbare 

 vorm van energie die geen CO2 of andere vervuilende stoffen uitstoot. Een gewone zonne-installatie voor een woning kan de CO2 uitstoot al tot 2 ton per jaar  verminderen - wat neerkomt op meer dan 40 ton voor de hele levenscyclus. Hiermee heeft Tinnemans Keukens dus wederom geinvesteerd in duurzaamheid!

 

 

 

schuller

 

Schüller is trotse bezitter geworden van het PEFC - certificaat en het emissieklasse A-certificaat.

Schüller Möbelwerk KG heeft zowel de beschikking over het PEFC-certificaat als het emissieklasse A-certificaat, dit onderandere voor haar uiterst milieuvriendelijke wijze van produceren, het verpakken alsmede het transport met eigen vrachtwagens.

Het PEFC-certificaat is inmiddels in bezit van meerdere Duitse keukenfabrikanten, maar het Emissieklasse A-certificaat is momenteel slechts aan weinig keukefabrikanten uitgereikt. Het Emissieklasse A-certificaat is tevens ook het hoogst haalbare certificaat!

schuller 2