Dan weet je ook hoe belangrijk een goede keuken is.
Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen in keukenland? We kijken alvast een beetje vooruit.

De laatste jaren zien we bij de keukentrends dat de nadruk méér en méér komt te liggen op een keuken waar je niet alleen kookt, maar ook leeft. En dat neemt in de toekomst alleen maar toe. De keuken moet een plek zijn waar je graag vertoeft, niet enkel functioneel dus. De keuken is vaak ook de grootste ruimte in het huis met heel veel aandacht voor stijl, die dan ook doorgetrokken wordt naar de andere ruimtes.

Duurzaam leven
In een tijd waarin veel aandacht gaat naar het milieu, kan een keuken niet achterblijven. In dit decennium gaan we terug leven volgens de natuur. Ook in keukens zien we veel natuurlijke materialen zoals hout, steen en marmer opduiken. Dit geeft een luxueuze en warme uitstraling aan je keuken.

Van gas naar inductie met aandacht voor het design van de afzuigkap
Nederland wil weg van aardgas. We  zien dan ook een verschuiving van koken op gas naar koken op inductie. Het traditionele gasfornuis behoudt zijn status, maar velen ontdekken ook het gebruiksgemak van een inductiekookplaat.

Een klassieke dampkap is niet altijd een streling voor het oog. Daarom letten we steeds vaker op het design ervan. Je kan kiezen voor stijlvolle modellen met verlichting. Of ga voor een afzuigsysteem dat geïntegreerd is in je inductiekookplaat.

Een slimme keuken
Je toestellen bedienen via een app? Het kan! Slimme keukentoestellen die een positieve bijdrage leveren aan je keukenervaring kun je integreren als je toch bouwt of verbouwt. Enkele voorbeelden? Het voorverwarmen van je oven terwijl je onderweg bent naar huis of een koelkast die onthoudt welke producten opgebruikt zijn. Er komen steeds maar technologieën bij. Connectiviteit, het is een modewoord geworden. Er bestaan bijvoorbeeld systemen om je oven te koppelen aan de verlichting in de woonkamer, zodat het licht knippert wanneer het kookprogramma rond is of mogelijkheden om toestellen via spraak te bedienen.

Zwarte keukens blijven
Een zwarte keuken straalt luxe en klasse uit en is perfect combineerbaar met verschillende stijlen van interieur. In een zwarte keuken zijn niet alleen de kasten zwart maar ook de apparatuur. Ook keukenkranen en spoelbakken evolueren mee. We zien steeds meer zwarte, gouden of koperen exemplaren. Kortom, de keuken van de toekomst heeft alles in huis om het nuttige aan het aangename te koppelen. Functionaliteit door digitalisering en duurzaamheid, gezelligheid en oog voor natuurlijke materialen en kleuren gaan perfect hand in hand.